Nettverksmøte i Trondheim

En arena for å styrke samarbeidet mellom brystkreftforskere

Like før påske var det tid for det årlige nettverksmøtet for Nasjonalt nettverk for brystkreftforskning. Nettverksmøtet ble avholdt på Scandic Nidelven i Trondheim, med NTNU som arrangør. Rundt 100 brystkreftforskere fra alle deler av landet deltok for å gi en oppdatering på studier og presentere forskningsresultater. Det nasjonale nettverket utgjør en viktig arena for å styrke samarbeidet mellom brystkreftforskere i Norge, og derfor la vi til rette for diskusjon av nye ideer og nettverksbygging på tvers av forskningsgrupper på nettverksmøtet vårt.

 

Erik Knutsen presenterte forskning fra UiT – Norges arktiske universitet

Umay Kiraz presenterte forskning fra Stavanger Universitetssykehus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspirerende foredrag

Det ble holdt mange inspirerende foredrag, både fra nettverksmedlemmer og inviterte foredragsholdere. To av de inviterte foredragsholderne var Aleix Prat fra Universitetet i Barcelona, og Laure Dossus fra International Agency for Research on Cancer (IARC). Foredragene førte til stort engasjement og diskusjon.

Aleix Prat fra Universitetet i Barcelona holdt et digitalt foredrag

Laure Dossus fra International Agency for Research on Cancer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen av prosjektene som fikk støtte fra Rosa sløyfe-aksjonen 2021 ble også presentert. Siri Eldevik Håberg fortalte om hvordan hun skal undersøke brystkreftrisikoen blant personer født ved hjelp av assistert befruktning. Det var spennende å høre om bakgrunnen  til de ulike Rosa sløyfe-prosjektene og hvordan de skal gjennomføres.

Siri Eldevik Håberg fra Folkehelseinstituttet presenterte forskningsprosjekt som har fått støtte fra Rosa Sløyfe-aksjonen 2021

 

Representanter fra Brystkreftforeningen var også tilstede på nettverksmøtet. Styreleder Ellen Harris Utne delte en brystkreftpasient sin historie med oss.

Styreleder i Brystkreftforeningen, Ellen Harris Utne, holdt et foredrag fra et brukerperspektiv

 

Tid for mingling og nettverksbygging

Mandag kveld var det tid for en minglesesjon hvor noen av de yngre forskerne i nettverket presentere arbeidet sitt. Her ble doktorgradsstudent Even Moa Myklebust fra Universitetet i Oslo tildelt formidlingsprisen for beste presentasjon.

Even Moa Myklebust fra Universitetet i Oslo vant formidlingspris

 

I tillegg til mye faglig innhold, fikk vi også oppleve orgelkonsert i Nidarosdomen. Dette var en nydelig opplevelse som skåret høyt hos mange.

Stemningsfull orgelkonsert i Nidarosdomen

 

Vi takker for et vellykket og inspirerende møte, og ser frem til neste år!